Data hoort altijd op minstens drie plaatsen (lees: apparaten) te staan, waarvan minstens één op een fysiek andere locatie, en u moet zelf niets hoeven doen om dat te bereiken. Dat is het uitgangspunt van een goede back-upstrategie. Van uitval van hardware tot natuurrampen: uw data is er dan tegen opgewassen.

Alle hardware gaat ooit stuk, maar niemand weet precies wanneer, dus we kunnen er maar beter gewoon op voorbereid zijn. Het maken van back-ups is stukken goedkoper en sneller dan het laten terughalen van bestanden op een kapotte harde schijf. Áls dat al lukt…

Ustadi breidt deze strategie nog uit met naadloos geïntegreerd versiebeheer: na iedere wijziging in een document kan hiervan automatisch een kopie worden gemaakt, zowel lokaal als off-site. Zodoende beschikt u, als u bijvoorbeeld per ongeluk een bestand hebt overschreven terwijl dit niet de bedoeling was, altijd over een schier oneindig aantal vorige versies van het betreffende document!

Ook ransomware, waarbij al uw bestanden versleuteld worden en u ze slechts weer kunt gebruiken door een exorbitant bedrag aan losgeld aan onverlaten te betalen, wordt gereduceerd tot niets meer dan een kortdurend ongemak: u kunt simpelweg terug naar vlak vóór de aanval, toen uw bestanden nog niet versleuteld waren!

Meer weten? Bel of mail gerust voor een gratis adviesgesprek.