De term cloud komt voort uit het begrip cloud computing. Dit is het via een netwerk beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens.

Ustadi gelooft in het nut, de kracht en de voordelen qua functionaliteit en efficiëntie van het kunnen werken in de cloud, maar dan wél op een manier waarbij u alles in eigen hand houdt.

Uw gegevens staan daarbij niet op een server op een voor u onbekende plaats, met alle (veiligheids- en beschikbaarheids)risico’s van dien, maar u kunt wél werken waar en wanneer u wilt.

U bent niet afhankelijk van derden, zodat u gerust kunt zijn in de wetenschap dat bijvoorbeeld uw documenten en foto’s, uw e-mail en uw administratie niet gedurende lange tijd onbereikbaar of zelfs helemaal verdwenen kunnen zijn. En dat u met zekerheid de enige bent die de controle heeft over wie uw data kan benaderen.

En hoe groot en betrouwbaar een aanbieder van clouddiensten ook is, een datalek of hack is nooit ondenkbaar.

Écht volledige garantie kan geen enkele leverancier u dus geven; u kunt er alleen zélf, bijvoorbeeld met behulp van een private cloud oplossing van Ustadi, voor zorgen dat u de volledige controle over uw belangrijke data heeft én houdt.

En wat denkt u van de prijs die u iedere maand weer voor het gebruik van clouddiensten betaalt? U bent met een eenmalige investering in uw eigen private cloud vaak al na ongeveer een jaar goedkoper uit!

Meer weten? Bel of mail gerust voor een gratis adviesgesprek.